KonSts årsfest den 4 December

Tervetuloa juhlimaan 8-vuotiasta Taideyliopiston ylioppilaskuntaa lauantaina 4.12.! Vuosijuhlat ovat samalla TaiYo:n historian ensimmäiset akateemiset pöytäjuhlat, joten osallistumalla vuosijuhlille pääset osaksi uuden, taiyonnäköisen pöytäjuhlakulttuurin syntymää!

Vuosijuhlat?

Akateeminen pöytäjuhla koostuu kolmen ruokalajin illallisesta juomineen, yhteislauluista sekä puheista ja muusta ohjelmasta. Haluamme luoda TaiYo:n pöytäjuhlakulttuurista yhteisömme näköisen ja sen moninaisuuden huomioivan, juhlallisen, mutta sopivan rennon sekä lämminhenkisen. Meille on tärkeää, että jokainen voi kokea kuuluvansa osaksi pöytäjuhlaperinteitämme.


Vuosijuhlat järjestetään Teatterikorkeakoulun Torilla (Haapaniemenkatu 6). Illallista edeltävä prologi eli cocktail-tilaisuus pidetään kello 17 alkaen ja kolminäytöksinen pöytäjuhla alkaa kello 18:00. Epilogin eli jatkojen alkamisajankohta ja -paikka ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.


Vuosijuhlien hinta on TaiYo:n jäsenille 65 euroa, muille 75 euroa. Juhlaan voi ostaa myös kannatuslipulla hintaan 95 euroa. Vuosijuhlille voi osallistua yksin, avecin kanssa tai porukalla. Pöytäseuruetoiveesta voi ilmoittaa ilmoittautumislomakkeella.Juhlien pukukoodi on juhlapuku akateemisin kunniamerkein tai muu juhlava pukeutuminen.

Tori on Teatterikorkeakoulun rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa ja sinne on esteetön kulku. Tilasta löytyy myös sukupuolineutraali esteetön WC-tila. Tiedotamme tarkemmat saapumisohjeet ilmoittautuneille.

Mitä vujuilla tapahtuu

TaiYo:n vuosijuhlia juhlitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa akateemisen pöytäjuhlan muodossa. Juhla alkaa prologilla, eli cocktail-tilaisuudella, joille kaikki vieraat ovat tervetulleita ja jossa nautitaan juhlien alkumalja. Prologissa sidosryhmien, yhteistyötahojen ja esimerkiksi ainejärjestöjen edustajat voivat esittää onnittelutervehdyksensä ylioppilaskunnalle. Saapuminen tapahtuu joustavasti, mutta tervehdysten tuojien toivotaan saapuvan prologin alkaessa. Muutoin prologi koostuu vapaasta seurustelusta ennen pöytiin siirtymistä. 

Prologin päätteeksi siirrytään pöytiin ensimmäistä näytöstä, alkuruokaa, varten. Tapahtumatilassa tulee olemaan plaseeraus- eli plassikartta ja pöydissä plassikortit, joiden avulla löydät oman istumapaikkasi. Pöytäjuhlan aikana juhlissa syödään, juodaan ja lauletaan sekä nautitaan esityksistä ja puheista. Kunkin näytöksen, eli ruokalajin välissä on väliaika. Pöydistä saa tarvittaessa poistua myös muulloin kuin väliajoilla, mutta toivomme tämän tapahtuvan muulloin kuin esitysten, puheiden tai laulujen aikoina. 

Juhlassa laulettavat laulut löytyvät kunkin istumapaikalla olevasta lauluvihkosta eli libretosta. Laulut ovat pääosin monille entuudestaan tuttuja melodioita uudelleen sanoitettuina. Juhlassa on laulunjohtaja, joka spiikkaa ja aloittaa kaikki laulut. Mikäli haluat toivoa jotakin kappaletta tai pitää jonkin lyhyen puheenvuoron, voit tiedustella mahdollisuutta tähän laulunjohtajalta. Kunkin laulun jälkeen skoolataan siten, että ensin skoolataan oikealle etuviistoon, sitten vasemmalle etuviistoon ja sen jälkeen suoraan eteen vastapäätä istuvalle, minkä jälkeen otetaan hörppy juomasta. 

Kolmannen näytöksen, eli jälkiruoan päätyttyä siirrytään epilogiin eli jatkoille.

Pukukoodi

Vuosijuhlien pukukoodi on juhlapuku akateemisin kunniamerkein tai muu juhlava pukeutuminen. Mitä tämä siis tarkoittaa? 

Vuosijuhlat ovat ylioppilaskunnan hienoin ja arvokkain juhla, mutta emme halua kenenkään jäävän tapahtumasta pois pukukoodin takia. Jos sinulla on tai olet aina halunnut käyttää iltapukua, pitkää mekkoa tai frakkia, nämä ovat juuri oikea juhla siihen! TaiYon juhlilla on kuitenkin täysin sopivaa käyttää myös esimerkiksi juhlavaa haalaria, tummaa pukua tai lyhyempää kuin täysipitkää mekkoa. Toivomme vierailta siis juhlavaa pukeutumista, mutta tarkemman toteutuksen saa jokainen päättää itse! Taideyliopiston ylioppilaskuntana arvostamme myös luovuutta ja omaperäisyyttä. Sopiva vapaus ja lupa heittäytymiseen ulottuu myös asusteisiin, kampauksiin ja esimerkiksi kenkiin!

Akateemiset kunniamerkit ovat esimerkiksi ylioppilaskuntien tai yliopistoyhteisöön liittyvien järjestöjen myöntämiä ansio- ja kunniamerkkejä, joita myönnetään yleensä ansiokkaasta toiminnasta yhteisön hyväksi. Kaikki TaiYon nykyiset ja entiset jäsenet sekä työntekijät saavat käyttää ylioppilaskunnan nauhaa, jota voi ostaa TaiYon toimistolta. TaiYo:n nauhaa voi käyttää oman valinnan mukaan joko pitkänä toiselta olalta alas tai ruusukkeeksi taiteltuna, tai muulla arvokkaalla tavalla. 

Tarkempaa ohjeistusta nauhan käytöstä löytyy TaiYon ohjesäännöstä ylioppilaskunnan tunnuksiin liittyen luvusta III.

Mukaan tekemään?

Det är inte möjligt att hålla ett årligt firande utan insatser från volontärer. Registrera dig som volontär med detta formulär.

Maksaminen

Vuosijuhlien maksu tulee suorittaa ennen juhlia. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ilmoittautumisen päätyttyä.

Mikäli teillä on kysyttävää vuosijuhlista tai ilmoittautumisesta, voitte olla yhteydessä pääsihteeri Lauri Grünthaliin (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).