Sektioner och ämnesföreningar

Sektioner

Konstuniversitetets studentkår har tre akademisektioner som underlyder studentkåren: sektionen för Bildkonstakademin, sektionen för Sibelius-Akademin och sektionen för Teaterhögskolan. Sektionerna fungerar som förenande länk mellan studenterna vid respektive akademi, de ordnar evenemang och upprätthåller studenttraditionerna på akademierna. I mån av möjlighet deltar de också i intressebevakningen i frågor som rör det egna ämnesområdet och studenterna på akademin.

Mera information om sektionerna och hur man går med i dem får du av sektionernas ordförande:
Bildkonstakademin: Inka Kynkäänniemi (2014), inka.kynkaanniemi (at) uniarts.fi
Sibelius-Akademin: Annika Kempe, annika.kempe (at) uniarts.fi
Teaterhögskolan: Juha Ekola, juha.ekola (at) uniarts.fi

Ämnesföreningar

Ämnesföreningarna är studentföreningar för alla som studerar samma ämne eller ämnesområde, de driver studenternas intressen och ordnar verksamhet. Förutom i studentkårsverksamheten kan man också i ämnesföreningarna få en chans att uppleva traditionell studentkultur och kan samtidigt påverka det som sker på ens eget studieområde och den egna avdelningen.

På Konstuniversitet finns det för tillfället aktiva ämnesföreningar främst på Sibelius-Akademin, där de är 8 stycken: Kamus, Kimu ry, Kukko ry, Maine ry, Orkki ry, Pihka ry, SAkKo ry och SIMA ry. På Bildkonstakademin finns ämnesföreningen för forskarstuderande, JATKUVA ry, och på Teaterhögskolan verkar åtminstone ämnesföreningen för dem som studerar ljus- och ljudplanering, VÄSy.