Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 2021

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään tänä vuonna torstaina 22.4. ja päivään liittyvä kampanja on käynnissä 12.-23.4.2021. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Samalla nostetaan esiin asioita ja tekoja, joilla mielen hyvinvointia voidaan edistää opiskeluyhteisöissä. Vuoden 2021 kampanjateemoina ovat osallisuus ja oikeus apuun. Lisätietoa kampanjaa koordinoivan Nyyti ry:n sivuilta.

Myös Taideyliopiston ylioppilaskunta osallistuu Opiskelijoiden mielenterveyspäivä -kampanjaan somessa sekä järjestelmällä etätapahtumia. Voit seurata kamppanjaa TaiYo:n sometileiltä (@taiyoartsu) ja osallistua Yhteisöseinään padletissa: http://bit.ly/TaiYoWall

Yhteisöseinä

Miltä tämä hetki näyttää Taideyliopiston opiskelijayhteisössä? Osallistu Yhteisöseinään padlet-alustalla.

Yhteisöseinän tarkoituksena on tallettaa havaintoja, välähdyksiä, ajatuksia ja tuntemuksia tästä hetkestä yhteisössämme. Voit lisätä seinälle tekstiä, kuvia, videoita, ääntä, linkkejä, piirrustusta sekä tykätä ja kommentoida toisten julkaisuja. Padlet toimii hyvin myös puhelimen selaimessa, ei vaadi kirjautumista ja julkaisuja ja kommentteja voi tehdä nimettömästi. Linkki yhteisöseinään: http://bit.ly/TaiYoWall

Seinä on auki välillä 12.-25.4.2021.

Ohjelma

perjantai 16.4 – sunnuntai 18.4. : Etäretki

Lähde viikonlopun aikana aistiretkelle! Voit valita retkesi tarkemman ajankohdan ja keston itse. Voit lähteä esimerkiksi puistoon, metsään, rannalle, pöydän alle tai johonkin tiettyyn kohtaan huonetta. Valitse mukava paikka ja kiinnitä huomiosi yksitellen aisteihisi ohjeiden avulla: Ohjeet etäretkeen.

Minkä paikan valitsit? Mitä näit? Mitä tunsit? Millaisia havaintoja teit? Voit jakaa kokemuksiasi ja ajatuksiaisi TaiYon padlet-seinälle tekstinä, kuvina, piirrustuksena. Voit myös lukea, tykätä ja kommentoida muiden jakamia ajatuksia. Linkki padlettiin: http://bit.ly/TaiYoWall

Retken voi tehdä yksin tai yhdessä jonkun kanssa. Huolehdithan retkelläsi ajantasaisten koronasuositusten noudattamisesta.

tiistai 20.4. klo 8.30–9.30 : Cup O’Clock

Nappaa lempparimukisi, täytä se valitsemallasi juomalla, ota mukava asento ja tule mukaan aamun Cup O’Clock -hetkeen tiistaina 20. huhtikuuta 8.30–9.30. Voit tulla mukaan missä vaiheessa tahansa, käydä pikaisesti tai hengata pidempään.

Kerro lempparimukisi tarina! Tai jokin muu muki, kahvi, tee liitännäinen tarina? Voit jutella, jakaa tai vain istua hiljaa mukisi sisältöä nauttien. Hetki on olemassa sinua varten, joten voit tulla ja mennä kuten haluat. Olisi ihana nähdä sinut.

Kannustamme pitämään kameran päällä, mutta se ei ole pakollista. Hetki järjestetään joustavasti kolme kielellä.

Liity mukaan linkin kautta: https://uniarts.zoom.us/j/5515953123

Torstai 22.4. klo 14–15: Kuulunko? – Keskustelua yhteisöstä ja yhteisöllisyydestä

Mitä yhteisöllisyys on? Miltä se tuntuu? Miten voin itse olla luomassa yhteisöllisyyttä? Millainen on hyvä yhteisö ja miten Taideyliopistoyhteisöä voisi kehittää entistäkin yhteisöllisemmäksi? 

Tervetuloa keskustelemaan yhteisöstä, yhteisöllisyydestä ja niiden merkityksestä rennoissa merkeissä! Toinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivän teemoista on tänä vuonna osallisuus. Korona on vaikuttanut osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksiin ja lisännyt yksinäisyyttä. Kuinka yhteisöllisyyttä voisi ylläpitää ja kasvattaa etänä? Entä millaista yhteisöllisyyttä toivotaan etäajan jälkeen?

Keskustelua fasilitoimassa Taideyliopiston ylioppilaskunnan yhteisökoordinaattori Jane Kärnä, opintopsykologi Outi Rämö ja yliopistopappi Hanna Similä. Voit osallistua tapahtumaan keskustelemalla tai kuuntelemalla, joustavasti suomeksi tai englanniksi. Voit osallistua koko tapahtuman ajan tai tulla hetkeksi käymään. 

MITÄ: Kuulunko? – keskustelua yhteisöstä ja yhteisöllisyydestä
MILLOIN: torstaina 22.4. Klo 14–15
MISSÄ: Zoomissa,  https://uniarts.zoom.us/j/5515953123

EN:

‘Kuulunko’ in Finnish can be translated either “can you hear me?”, a question often asked during these zoom-saturated times, or “do I belong” a question that might pop into one’s mind in different situations and communities. 

What makes a community and what is communality or sense of community? How do they make you feel? How could I be part of creating communality and belonging? What is a good community like and how could we make the University of Arts community even better and more communal?

Come spend a chill latelunch/afternoon break and chat about community, communality, belonging and sense of community and their significance. One of the themes for this year’s Students’ Mental Health Day is communality. The conditions the on-going pandemic has caused have had a negative effect on communality and sense of community and have increased loneliness. How could the sense of community be upheld or even increased remotely? What should the community be like after the pandemic?

The chat is facilitated by Jane Kärnä, the Community Coordinator for the University of Arts Student Union, Study Psychologist Outi Rämö and University Chaplain Hanna Similä. You can participate in the discussion or just listening, flexibly in both Finnish and English. You can come for the whole hour or just drop by for a shorter period of time. 

WHAT: Discussion about community and communality
WHEN: Thursday 22 April from 2 to 3 PM
WHERE: On Zoom: https://uniarts.zoom.us/j/5515953123