Jäsenpalvelut ja -edut

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) ajaa jäsentensä etua ja palvelee heitä monin eri tavoin. TaiYo valvoo opiskelijoiden etua ja oikeuksia Taideyliopistossa ja yhdessä muiden ylioppilaskuntien kanssa laajemminkin yhteiskunnassa, sekä pyrkii lujittamaan jäsentensä yhteisöllisyyttä mm. järjestämällä erilaisia tapahtumia. Jäsentensä taiteellista toimintaa TaiYo tukee mm. tarjoamalla esitys- ja näyttelytilaa Vapaan taiteen tilassa, keikkatöitä Taiteilijapankin kautta sekä erilaisia avustuksia yhteisölliseen toimintaan. TaiYo:n jäsenmaksun kautta opiskelijoiden käytössä ovat myös mm. YTHS:n terveyspalvelut sekä Pykälä ry:n oikeusapupalvelu. Kaikista näistä palveluista löytyy tarkempaa tietoa näiltä nettisivuilta.

TaiYo:lla on myös joka akatemialla tilat, joissa opiskelijat voivat käydä esim. lukemassa lehtiä, keittämässä kahvit tai ihan vain hengaamassa. Sibelius-Akatemian N-talon ylioppilaskunnan huoneessa (Nervanderinkatu 13, 4. krs) sijaitsee myös TaiYo:n toimisto. Toimistolla voi käydä mm. hoitamassa opiskelijakorttiasiansa, ostamassa kopiokortteja tai TaiYo:n myyntituotteita, vuokraamassa PA-kamoja sekä kysymässä neuvoa kaikkeen mahdolliseen opiskelijan elämään liittyvään. Toimistolla työskentelevät pääsihteeri Ville Sinnemäki sekä jäsenpalvelu- ja edunvalvontasihteeri Hannu Jaakkola.

Lue lisää toimiston palveluista:
PA-vuokraus
Myyntituotteet

Muut jäsenedut

TaiYo:n jäsenenä saat käyttöösi suuren määrän erilaisia opiskelijaetuja myös kaupallisilta toimijoilta. Yleensä saat nämä edut käyttöösi hankkimalla opiskelijakortin – katso lisätietoja kohdasta Opiskelijakortti.
· Erittäinen edullinen lounas päivittäin kaikissa pääkaupunkiseudun opiskelijaravintoloissa.
· Opiskelija-alennus mm. HSL:n matkakorteista, VR:n junalipuista ja Matkahuollon bussilipuista.
· Taideyliopiston produktiot ovat taiyolaisille ilmaisia. Sibelius-Akatemian tutkinnot ovat julkisia tilaisuuksia, joita saa käydä kuuntelemassa.
· HKO, RSO ja Ooppera antavat opiskelija-alennuksen.
· Ateneum, Sinebrychoffin taidemuseo, Helsingin kaupungin taidemuseo ja Kiasma sekä monet muutkin museot myöntävät opiskelija-alennuksen. Lisäksi niihin pääsee tiettyinä ajankohtina ilmaiseksi.
· Teattereihin saa lähes poikkeuksetta opiskelijahintaisia lippuja.
· Opiskelijakirjakauppoja ovat mm. Gaudeamus ja Yliopistokirjakauppa.
· Elokuvateatterit tarjoavat opiskelijoille sarjalippuja edulliseen hintaan.
· Suomen hostellijärjestön hostellit tarjoavat majoitusetua ja hostellikortin alennettuun jäsenhintaan, ks. www.hostellit.fi.
· Opiskelijoiden etupalvelu Frankin kautta on tarjolla kymmenittäin muitakin alennuksia Maceista vakuutuksiin ja Hesarista kännykkäliittymiin – katso tarkemmin Frankin sivuilta osoitteesta frank.fi.

Ostinato

Ostinaton myymälässä Töölöntorin laidalla on sydämellä ja asiantuntemuksella ylläpidetty valikoima nuotteja musiikin ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille.  Lisäksi valikoimiin kuuluu musiikkiaiheisia kirjoja ja nuottipaperia.

www.ostinato.fi
 ostinato(at)ostinato.fi

Kumminorppa

Ylioppilaskunnan jäsenillä on oma kumminorppa polskimassa Saimaan vesillä. Kummitoiminnalla tuetaan norppien säilymistä nykyisillä elinalueillaan sekä leviämistä aiemmille asuinseuduilleen. Aurinkoisella rantakivellä makoileva saimaannorppa on edelleen harvinainen näky ja siksi Saimaan luonnontila tulisikin pystyä säilyttämään sellaisena, että norppa viihtyisi siellä.

Kummituella rahoitetaan mm. tutkijoiden työtä, jotka tarkistavat norpanpesät keväisin. Näin voidaan arvioida, montako poikasta norpille on syntynyt ja seurata kannan kehitystä.Varoja käytetään myös kalastuskorvausten maksamiseen. Ainoa keino estää norppakuuttien hukkuminen verkkoihin on rauhoittaa pesimäluotojen ympäristö verkkokalastukselta 15.4.–30.6. väliseksi ajaksi. Kalastuskunnille maksettaviin korvauksiin tarvitaan rahaa 10–25 000 euroa vuodessa.

Lisäksi norppakummit tukevat työtä norppien talviaikaisen häiriön estämiseksi. Talviseurannan kulut ovat vuosittain noin 20–25 000 euroa. Lue lisää norppatoiminnasta WWF:n sivuilta sekä Pandan polku –lehdestä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja on luettavissa T-talolla, yo-kunnan huoneessa.

Leave a reply